Monimuotoisuus

Yksi suorituskykymme vahvuuksista

Me Falckilla uskomme, että työntekijöillä, joilla erilaiset taustat, ajattelutavat ja persoonallisuudet yhdistyvät oikeaan kykyprofiiliin, on mahdollisuus suoriutua paremmin.

Falck on sitoutunut monimuotoisuuden laajaan määritelmään, joka kattaa sekä näkyvät että piilevät erot, joita ovat esimerkiksi sukupuoli, etninen tausta, fyysinen kyvykkyys, fyysinen ulkomuoto, seksuaalinen suuntautuminen, uskonto, ikä, siviilisääty, yhteiskuntaluokka, koulutus ja mielenterveys. Falck pyrkii osallistamaan kaikki, joilla on näkyviä tai piileviä eroavaisuuksia mutta myös erilaisia taustoja ja ajattelutapoja.

Monimuotoisuus ei ainoastaan paranna suorituskykyämme. Se auttaa meitä heijastamaan palvelemiemme yhteisöjen monimuotoisuutta ja varmistamaan, että tarjoamme erinomaista palvelua asiakkaillemme.

Uskomme yhtäläisiin mahdollisuuksiin. Olemme sitoutuneet varmistamaan monimuotoisen ja tasapainoisen sukupuolijakauman henkilöstössämme ja korostamaan sitä kaikissa rekrytointi- ja valintaprosesseissamme.

Lue lisää Falckin monimuotoisuutta ja osallistamista koskevista menettelytavoista

Meillä on käytössä globaalit monimuotoisuuden ja osallistamisen menettelytavat (Diversity and Inclusion Policy), joissa määritellään Falckin suhde henkilöstön monimuotoisuuteen ja osallistamiseen.

LATAA

Tutustu tarkemmin